Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس برجسته شیلات، گفت: دانش تولید ماهیان خاویاری انحصاری و در اختیار چند نفر است و حتی در دانشگاه‌ها هم تدریس نمی‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خاویار تقریبا یک غذای دست نیافتنی برای خانواده‌های متوسط، متوسط به بالا و حتی برخی افراد داری درآمد بالا است.

خانواده‌های متوسط و متوسط به پائین به دلیل هزینه بالای آن و ممکن است خانواده‌های متوسط به بالا هم به دلیل عدم دسترسی به این محصول دست شان به این ماده غذایی با ارزش و گرانبها نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین خاویار تولیدی جهان در دریای خزر تولید می‌شود که کارشناسان رقم خاویار تولیدی را بیش از 90 درصد اعلام کردند،به دلیل ارزش غذایی بسیار بالای به قیمت هزار تا هزار و 800 دلار بنا بر اظهارات محمد زاده مدیرکل شیلات استان مازندران می‌رسد.

خاویار بر اساس درجه و کیفت قیمت گذاری شده و قیمت این  محصول در جشن‌ها میلادی ممکن است افزایش یابد.

ارز آوری یک کیلو خاویار برای 20 تا 25 بشکه نفت است به همین دلیل این محصول تولیدی در استان ارزش ارز آوری زیادی برای کشور دارد.

طرح پرورش ماهی در قفس به ویژه ماهیان خاویاری در دستور کار متولیان استان مازندران قرار گرفته است.

محمد زاده مدیرکل شیلات استان مازندران از برنامه ریزی برای تولید 500 کیلو خاویار خبر داد و گفت: این طرح در مراکز پرورش ماهیان خاویاری در دستور کار است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری با توجه به ارزش غذایی بسیار زیاد ماهیان خاویاری با یکی از کارشناس ارشد این رشته درباره قابلیت‌های دریایی خزر  و اینکه آیا به لحاظ علمی امکان افزایش تولید ماهیان خاویاری وجود دارد، گفت و گو کردیم.

نصرتی یکی از دلائل گرانی ماهیان خاویاری در ایران را تولید این محصول در مقیاس پائین عنوان کرد.

وی با اعلام اینکه ماهیان خاویاری به دلیل گران بودن تخم گران قیمت به سمت تولید خاویار سوق داده می‌شود.

این کارشناس ارشد شیلات یادآور شد: بخشی که در اختیار پرورش دهنده قرار می‌گیرد با قیمت 20 هزار تومان است تا به کیلو برسد یک سال وقت می‌برد.

وی اضافه کرد: تولید کننده غزل آلا بچه ماهی را دو هزار تومان دریافت می‌کند به همین دلیل پس از پرورش در مدت کوتاه به مقدار کیلویی 40 هزار تومان به فروش می‌رساند.

نصرتی با اعلام اینکه ماهی خاویاری یک کیلویی گوشتی نیست، گفت: سال دوم این محصول قابل استفاده است، محدودیت اولیه ما در تولید بچه ماهی خاویاری است.

وی با اعلام اینکه با تولید انبوه امکان دسترسی مردم به خاویار وجود دارد، افزود: به دلیل وابسته بودن ما به منابع تولید ماهی تا حدودی این محصول گران قیمت است.

کارشناس ارشد شیلات اضافه کرد: خاویار پرورشی در حال حاضر بسیار کم است،سیکل تولید بچه ماهی خاویاری ممکن است در طی پنج سال آینده تکمیل شود و بچه ماهی خاویاری به قیمت پنج هزار تومان در اختیار تولید کننده قرار گیرد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا امکان تولید ماهیان خاویاری ارزان قیمت وجود دارد،افزود: بله قابل عملیاتی شدن است به شرطی که متولیان امر بتوانند حمایت مناسب از تکثیر داشته باشند و در بحث دریا بی نیاز شویم.

نصرتی خاطر نشان کرد: میزان ذخیره دریا در حال کاهش است و باید به فکر تولید فوق العاده باشیم.

وی در پاسخ به این سئوال که با بحث تولید ماهی در قفس می‌توانیم امیدوار به تولید خاویار ارزان قیمت باشیم، افزود: پرورش ماهی برای ماهی غزل آلا تعریف شده و اعلام کردند که این ماهی بومی دریا خزر نبوده بنابراین تعطیل شده و پرورش در قفس نداریم.

کارشناس ارشد شیلات خاطر نشان کرد: طرح موسوم به پرورش در قفس داخل دریا نیست، کنار دریا هست.

وی در پاسخ به این سئوال که در سایر نقاط دنیا چه اقداماتی برای تولید ماهیان خاویاری مورد نیاز اقدام شده است، گفت: بحث تولید پرورش مصنوعی در برنامه کاری قرار گرفته است، چین در حال حاضر جای ایران در تولید ماهیان خاویاری را گرفته است.

نصرتی یادآور شد: گونه‌های ماهیان خاویاری در این کشور اصلاح نژاد شده و با قیمت پائین تر عرضه شده است و از تولید کنندگان خودشان حمایت می‌کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا دانش فنی لازم در این حوزه را در اختیار نداریم، افزود:دانش پرورش ماهیان خاویاری در اختیار چند نفر بیشتر نیست، این اقدام نیست که در دانشگاه بتوانیم روی آن کار کنیم.

کارشناس ارشد شیلات ادامه داد: برخی مراکز خاصی در این حوزه در حال فعالیت هستند، بخش خصوصی چندان به این بخش وورد پیدا نکرده و بخش دولتی هم چندین مرکز در حال فعالیت بودند که به دلیل وابستگی به دریا امکان تعطیلی آنها وجود دارد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر سیل مولد نداریم.

از نصرتی راهکار برای کاهش این تنش‌های که در حوزه پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد درخواست کردیم، که این طور پاسخ داده است:باید برنامه‌ریزی دقیق و عملی برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری طی یک برنامه کوتاه و بلند مدت در دستور کار قرار گیرد و مرکز توزیع بچه ماهی خاویاری ایجاد شده و نیاز کشور به این محصول را تامین کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۶۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند

وزیر علوم گفت: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال‌های اخیر در دانشگاه‌ها به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین باشد و به اقتدار ملی منجر شود و اخبار این تولیدات علمی زمانی به خوبی منتقل می‌شود که رسانه‌های بومی و دانشجویی به آن بپردازند - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدعلی زلفی‌گل همزمان با برگزاری آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی تیتر 13 که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مشهد، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می‌کند، بنابراین نشریات دانشجویی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

وی افزود: رونق نشریات دانشجویی در سال های اخیر و توجه آنها در عرصه‌های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، گویای آن است که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگناهای موجود، پویا، و روبه جلو است و این گواه روشنی از اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی ماست.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست و این درحالی است که دانشگاه ها به دلیل داشتن مجموعه های دانشجویی ظرفیت‌های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند.

زلفی‌گل گفت: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال های اخیر در دانشگاه ها به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی منجر شود.

وی عنوان کرد: با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی، می‌توان جهش نوینی در تولید آثار رسانه ای دانشجویی با رویکرد حل مسئله در زمینه دانشگاه‌ها و دستاوردهای آن منتشر کرد .

 وزیر علوم تحقیقات و فناوری تاکید کرد: انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی انجام می‌شود که رسانه و نشریات با ظرفیت بومی به آن بپردازند.

وی گفت: رسانه‌ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند با پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰هزار ‌میلیارد ریالی شیلاتی در خوزستان
  • آغاز اجرای طرح زنجیره ارزش راهبردی ماهیان گرمابی خوزستان
  • اجرای طرح زنجیره ماهیان گرمابی و خاویاری در خوزستان
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • جایگاه نخست گیلان در تولید خاویار در کشور
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • امسال ۲۰۰ تن سیست و بیومست آرتمیا در آذربایجان غربی تولید می شود
  • نشریات دانشجویی قدرت انتشار دستاوردهای علمی را دارند
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند